HobbyVision

HobbyVision is een internationale webshop gericht op de verkoop van producten voor creatieve hobby’s zoals scrappen, kaarten maken, haken en breien.

Door de continue veranderende vraag van zoekmachines, browsers en uiteraard de doelgroep hebben wij onze klant HobbyVision geadviseerd om een redesign toe te passen op de webshop. Hierdoor hebben wij niet alleen visuele veranderingen aangebracht in het design, ook de techniek heeft een flinke update gehad!

De wensen en eisen

Onetoweb is samen met HobbyVision om tafel gegaan om niet alleen de wensen en eisen te bespreken om de webshop te vernieuwen. Wij hebben hierin vooral een adviserende positie gehad. Niet alleen was het design en de diverse functionaliteiten veroudert, ook het gebruiksgemak (usability) en de techniek kon wel een update gebruiken.

Voor dit project hebben wij een plan met bijbehorende offerte uitgebracht voor een nieuw design en nieuwe techniek. Vervolgens hebben wij in een tijdsbestek van circa 2 maanden  dit gehele project geïnventariseerd, ontworpen, geprogrammeerd, opgeleverd in een testomgeving en vervolgens online gepubliceerd.

Nieuw design, nieuwe uitstraling

De uitstraling van de webshop was al enige jaren oud en voldeed niet meer aan het zoekgedrag en vooral het gebruik van de bezoeker. Het verticale menu hebben wij omgezet naar een horizontale uitvoering. Daarnaast geeft het nieuwe design de producten nu ook een prominentere plaats waardoor deze beter tot hun recht komen.

Ook functioneel is er het nodige verandert. Een product kan bijvoorbeeld nu meteen toegevoegd worden aan de winkelwagen. Voorheen moest een bezoeker eerst op “meer informatie” klikken om vervolgens het item toe te kunnen voegen.

Meer weten over redesign?

Responsive, geschikt voor mobiel

Niet alleen vanuit de eisen van onder andere Google was het een vereiste om de webshop geschikt te maken voor mobiel gebruik. Ook vanuit de statistieken was te zien dat het aantal mobiele gebruikers toenam. Met het redesign hebben wij dan ook een responsive design gemaakt, speciaal geschikt voor smartphones en tablets.

Extra maatwerk

Voor de afhandeling van de orders hebben wij extra maatwerk geleverd door middel van een koppeling met een kassasysteem. Door de webshop te koppelen met het kassasysteem van SW Retail is nu o.a. voorraadbeheer en facturatie eenvoudiger geworden.

Wilt u weten wat Onetoweb voor u kan betekenen op het gebied van webshops, koppelingen met kassasystemen en meer?

Bezoek de website

Bianca Levering • Evolution Motorsport

De duidelijkheid waarmee Onetoweb offreerde zonder inside termen, zonder prijsmodulen met vage rekensommen waarin tijd een grote variabele was, overtuigde ook. Onetoweb bood een goed & bondig plan met een duidelijke prijsindicatie.

Een brei van termen & astronomische bedragen met ondoorzichtige calculaties doet een leek soms duizelen en angstig besluiten dan maar de huidige site te updaten in plaats van voor nieuw gaan. Onetoweb bood ons helderheid.

Copyright© Onetoweb 2024 | Alle rechten voorbehouden